Eau de toilette of parfum?

Eau de parfum

Wat is het verschil tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne en bodymist?  

Het verschil heeft te maken met de concentratie van de oliënHet concentratieniveau bepaalt de geursterkte. Hoe hoger het concentratieniveau, hoe sterker de geur en hoe lang je deze gedurende de dag blijft ruiken.

Parfum

Parfum heeft de hoogste geurconcentratie, vaak tussen de 20% en 40%. Je hebt hier maar een paar druppels van nodig om de hele dag lekker te ruiken. Parfum is vaak het duurste, maar je doet er ook een stuk langer mee.

Eau de parfum

Eau de parfum is net wat minder sterk dan pure parfum en heeft een geurconcentratie van 10% tot 20%. Deze geur blijf je ongeveer 5 uur ruiken, maar dit kan verschillen per merk. Eau de parfum is de meest verkochte en meest voorkomende geursoort. Alle geuren uit de top 10 damesgeuren zijn eau de parfum. En denk bij een eau de parfum niet alleen aan een lichaamsparfum, want ook de huisparfums zijn immens populair.

Eau de toilette

Eau de toilette is met een geurconcentratie van 5% tot 10% een stuk lichter dan een eau de parfum. Het is ook een stuk goedkoper dan parfum of eau de parfum. Vrijwel alle geuren uit de top 10 goedkope damesgeuren zijn een eau de toilette. De geur is subtiel en verdwijnt na een paar uur. Hierdoor is een eau de toilette perfect voor overdag. Je kunt deze halverwege de dag nogmaals bij spuiten om de geur weer te versterken.

Eau de cologne

Eau de cologne heeft een vrij lage geurconcentratie, namelijk van 2% tot 5%. Deze geur is vaak erg fris en licht en verdwijnt na ongeveer 2 uur. Perfect om jezelf even op te frissen na bijvoorbeeld een lange werkdag. De basis van een eau de cologne bestaat uit citrus.

Bodymist

Een bodymist heeft de laagste geurconcentratie. Doordat deze zo enorm licht zijn hebben ze ook veel voordelen. Een bodymist is de perfecte manier om je tussendoor even op te frissen. Wil je dat de geur wat langer blijft hangen bij een avondje uit? Gebruik dan de bodymist in combinatie met een bodylotion. Of kies voor een Hair & Body Mist, zodat niet alleen je lichaam heerlijk ruikt maar ook je haar! Bekijk hier de top 10 haarparfums 2023.

Vooral de Victoria Secret bodymists zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 10 Victoria Secret bodymists 2023.

Welke soort parfum past bij jou?

Nu je weet wat het verschil is tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne is het tijd om te beslissen welke parfum het beste bij jou past. Als je gaat voor een luxueuze parfum die je lang blijft ruiken kies je voor een parfum of eau de parfum. Alle geuren uit de top 10 damesgeuren zijn een eau de parfum. Kies voor een eau de toilette als je een geur zoekt voor overdag zodat je vol vertrouwen naar kantoor kunt gaan. Wil je na een lange dag jezelf even opfrissen? Kies dan voor een eau de cologne of bodymist.

Waar beng je parfum aan?

Benieuwd naar hoe je optimaal van je parfum kunt genieten en ervoor kunt zorgen dat de geur de hele dag blijft hangen? Wij delen graag een paar eenvoudige en effectieve tips met je! Ontdek de beste plekken om parfum aan te brengen en geniet nog langer van die heerlijke geur die je persoonlijkheid en stijl versterkt.