get updates on my life

Hoe kun je parfum langer laten ruiken?

Parfum langer ruiken

Herken je dat? Dat je net een heerlijke, nieuwe parfum hebt gekocht maar dat je deze na een paar uur al niet meer ruikt?
Dat is natuurlijk ontzettend zonde.

Gelukkig kun je met een paar tips er voor zorgen dat je jouw parfum een stuk langer ruikt.
Lees snel verder en ontdek de 10 beste tips…

Tip 1: Spray meteen na het douchen

Na het douchen is je huid warm en staan de poriën open. Dit is het ideale moment om parfum op je lichaam te sprayen, omdat je deze dan langer én sterker zult ruiken.

Tip 2: Smeer je huid van tevoren in

Als je parfum sprayt op een droge huid, zal de geur sneller vervagen doordat de alcohol sneller verdampt. Smeer daarom je huid eerst goed in met een bodylotion. Hoe vetter je huid is, hoe beter de geur blijft hangen.

Tip 3: Vaseline

Om te zorgen dat je jouw parfum langer ruikt, kun je ook een beetje vaseline aanbrengen op puls punten voordat je de parfum sprayt. Op deze manier maak je je huid op deze plekken vetter waardoor je de parfum sterker én langer zult ruiken.

Tip 4: Layeren

Kijk eens of ze van jouw parfum ook een douchegel en bodylotion in dezelfde geur verkopen. Door deze producten te gebruiken voordat je de parfum op je lichaam sprayt, ruik je deze intenser en langer.

Tip 5: Kies voor een sterke parfum

Kies voor een parfum met een hoge geurconcentratie, zoals een eau de parfum of parfum en vermijd een eau de toilette of bodymist. Hoe hoger de geurconcentratie, hoe sterker de parfum en hoe langer je deze ruikt. Bekijk ons overzicht met de verschillen tussen een parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne en bodymist.

Tip 6: Spray alleen op de huid

Spray de parfum alleen op de blote huid en dus niet op je kleding. Parfum wordt namelijk geactiveerd door de hitte van je lichaam waardoor je deze een stuk beter zult ruiken. Ook kan parfum op je kleren voor vlekken zorgen, dus dat wil je ook voorkomen.

Tip 7: Spray op puls punten

Puls punten zijn lichaamsplekken waar je jouw hartslag kunt voelen en de huid wat dunner is. Je huis is op deze plekken wat warmer waardoor dit de beste plek is om parfum op te sprayen. Puls punten vind je bij je keel, achter je oren en aan de binnenkant van je polsen en ellenbogen. 

Tip 8: Niet wrijven

Veel mensen wrijven hun polsen tegen elkaar aan na het aanbrengen van parfum om zo hitte te generen. Echter is dit echt niet aan te raden. Door het wrijven breken de moleculen juist af, waardoor de geur minder sterk wordt.

Tip 9: Bewaar parfum koel en donker

De meeste mensen bergen de parfum op in een badkamerkastje. Dit is echter absoluut geen geschikte plek, omdat het hier te vochtig is. Het beste kun je een parfum bewaren in een donkere lade. Woon je in een vochtig huis? Zet de parfum dan in de koelkast. Dit kan de houdbaarheidsdatum met wel 2 jaar verlengen.

Tip 10: Houdbaarheidsdatum

Veel mensen doen oneindig lang met een flesje parfum. Echter heeft een parfum ook een houdbaarheidsdatum. Na deze datum kan de geur veranderen en ruik je deze ook minder sterk. Ongeopend kun je een flesje parfum ongeveer 5 jaar bewaren. Na opening zijn de meeste parfums tussen de 1 en 3 jaar houdbaar.

Welke tips ga jij uitproberen?